Nonchalant mot ett klassiskt lag

Egentligen är det en besynnerlig situation. Redbergslids IK är en av svensk handbolls främsta klubbar och har bjudit göteborg-arna på många högtidsstunder, men numera saknar klubben en egen arena. Lisebergshallen revs och först efter mycket diskussion uppstod ändå utrymme i Scandinavium, dit klubben hänvisades och troligen tvingas bli kvar.

redbergslid tvingas acceptera fortsatt spel i Scandinavium - med allt vad det innebär. Göteborgs stad skjuter på beslutet om en lösnning för den klassiska klubben.

Göteborg anses vara denfrämsta eventstaden i landet, men har inte en för handboll anpassad hall att erbjuda en klassisk klubb som är en stor del av stans idrottshistoria. Göteborgs Stad har trots försök inte funnit någon lösning och därför finns inte heller några beslut om nybygge. Ärendet har hänvisats till framtiden. 

Och mitt uppe i alltihopa är alla handbollsvänner medvetna om multiarenan i Kviberg och Sävehofs ypperliga anläggning i Partille. De framstår som hägringar för RIK-arna, om än på för långt avstånd. Så RIK får spela vidare i Scandinavium, ett hockeytempel. 

Som RIK:s ordförande Carl-Magnus Källfelt uttryckte det träffande, enligtGP: "Det är det är det minst dåliga alternativet,på kort sikt."

Lisebergshallen revs 2018 och Redbergslids IK fick spela sista halvan av säsongen i egentligen för stora Scandinavium. Där finns det plats för 12 000 personer medan Lisebergshallen var mera anpassad med 3 000. 

Alldeles för stor hall

Ändå, under RIK:s matcher avgränsas läktaren och publiken samlas på en långsida.

– Arenan är alldeles för stor för oss. Vi vet att alla gör så gott dom kan för att få så bra inramning som möjligt på matcherna. Laget och spelarna framförallt och även runt hela det sportsliga, säger Henrik Lundström i Redbergslid, till GP.

RIK-arna visar ett beundransvärt tålamod.

– Egentligen är Scandinaviumväldigt bra arena. Den ligger centralt i Göteborg. Vi kan inte gnälla för mycket, tillägger Henrik.

Scandinavium gällde under sista halvan av förra säsongen och nu framkommer att RIK och handbollsentusiasterna får räkna med att stanna där.  Några egentliga alternativ finns inte. Göteborgs Stad har inte tagit något beslut om ett nybygge som har varit på tal. Så någon lösning lär inte heller finnas till säsongen 2020/21.

Hur hade Frölunda och IFK behandlats?

Handbollstränaren Johan Zanotti ställde en retorisk fråga på Twitter: ”Hade kommunen satt Frölunda Hockey eller IFK Göteborg i samma sits som de nu satt Redbergslids IK?”

Han berör där något mycket känsligt i stan.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Damkronornas bojkott av landslagsspel ger effekt – nu regnar ekonomiskt stöd över hockeyns landslagstjejer. Efter torsdagens besked av Svenska Ishockeybundet, där rätten till ersättning för förlorad arbetsinkomst, garanterades fortsatte pengaregnet under fredagen.

"Kommunerna har slutat planera för idrott och fritid"

Många var överens vid ett seminarium i Almedalen på onsdagen, där Riksidrottsförbundet och Tankesmedjan Movium presenterade  en ny exempelsamling som belyser utmaningarna att planera för social hållbarhet och plats för idrott..

Nog har intresset för damfotboll efter VM-succén blivit större. Damallsvenskans publiksiffror har ökat med 30 procent efter Sveriges bronsbragd. Nu finns det siffror på det. Före VM, då sju omgångar spelades, låg snittet på 751. I dag, efter sju nya omgångar efter VM är snittet uppe på 983. En 30 procentig ökning!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det finns nio företag med svensk bakgrund i årets Formel 1 serie, trots att det inte finns en enda svensk förare. Det visar Spomotion Analytics färska F1-analys. Antalet svenska företag har fördubblats jämfört med i fjol. 

Spelinspektionen har slagit till mot spelbolagen för andra gången i år. Nu är det fyra spelbolag som tillsammans får böta drygt 20 miljoner kronor. De har erbjudit vadhållning på matcher där de flesta är under 18 år. Det är förbjudet.

De tio namnen till det populära programmet Mästarnas mästare är klara. De tio atleterna är indelade i två grupper. Inspelning startar i Grekland i september. I vår visas programmet på SVT och då får vi reda på vem som blev Mästarnas mästare 2020.

IFK Göteborg tog hjälp av agenten Denis Celebic vid 17-åringen Benjamin Nygrens övergång till Genk, en affär på runt 40 miljoner. Denis Celebic fick tre miljoner kronor för besväret. Han har fungerat som förmedlare mellan klubbarna. Det är förbjudet att använda agenter när spelaren är under 18 år.